LOADING

Type to search

Teknik Nöje

Så här kan BMW styling skapa en mer unik BMW

Share

Så här kan BMW styling skapa en mer unik BMW, med exempelvis BMW emblem. Att utgå just från det tidstypiska BMW emblemet gör att din bil får mer av en karaktär. Att utföra BMW styling har blivit populärt och det kan i vissa fall kännas skönt att kunna återgå till BMW original stylingen.

Det kan dock vara svårt att veta exakt hur just din BMW såg ut i sin originalform. Ibland kan det vara något så enkelt som att återställa interiören med en BMW växelspaksknopp.

Rätt stylingdelar till din BMW, hos en expert på BMW styling och VW styling

På exempelvis mpstyling.se kan du få mer inspiration om hur du kan få din BMW att spegla din unika stil. Därför erbjuds det där ett brett utbud av BMW styling och BMW tillbehör, som hjälper dig att anpassa ditt fordon.

Från skräddarsydda BMW navkapslar till BMW spegelkåpor och BMW spegelblinkers, finns allt du kan tänkas behöva för att få din BMW att vara både unik och sticka ut lite. Om du funderar på att anpassa din BMW så finns det ett brett utbud av BMW styling, så att du kan hitta exakt det du letar efter. Det finns även snygg VW styling som VW emblem, VW spegelkåpor och VW spegelblinkers.

Lär dig mer om historien bakom BMW:s emblem

BMW-emblemet är en globalt erkänd symbol för lyx och prestanda. Emblemet introducerades för första gången 1917 och har genomgått flera omformningar, men den nuvarande designen är baserad på en snurrande propeller som användes på tidiga BMW flygplan. Emblemet återfinns vanligtvis på motorhuven vid din BMW grill, samt på BMW navkapslarna. BMW emblem finns också som fristående stylingelement som kan läggas till på de flesta BMW fordon.

Det första BMW emblemet utformades således 1917 av Franz von Soxhlet, en bayersk konstnär. Emblemet bestod av en svart cirkulär bakgrund med en vit inre cirkel. I mitten av den inre cirkeln fanns en blå och vit propeller som representerade företagets flyghistoria. Detta ursprungliga emblem användes fram till 1918, då det ersattes av en ny design som innehöll företagets namn, ”Bayerische Motoren Werke AG”

Det nuvarande BMW emblemet

Det nuvarande BMW-emblemet infördes 1997 och bygger på den ursprungliga designen från 1917. Den största skillnaden mellan den nuvarande logotypen och originalet är att den nuvarande logotypen inte innehåller företagets namn. Detta gjordes för att effektivisera logotypen och göra den mer igenkännbar. Den nuvarande logotypen är också satt mot en svart bakgrund i stället för en vit

Den nuvarande logotypen är ett bra exempel på hur ett företag kan ta en gammal design och uppdatera den för modern tid. Genom att behålla kärnelementen i den ursprungliga designen från 1917 har BMW kunnat skapa ett emblem som är både elegant och tidlöst.