LOADING

Type to search

Hus & Hem

Förläng livet på ditt tak

Share

Taket är en av de absolut viktigaste av våra hem och utan ett fungerande tak kan många problem som fuktskador uppstå. Börjar ditt tak se missfärgat ut eller har mossa och alger börjat växa? Då kan det vara dags att göra något åt saken!

Ett tak kommer aldrig att hålla för evigt, men det finns saker du kan göra för att det ska hålla längre. Genom att underhålla ditt tak och ta bort mossa, alger och lav minskar du risken att ditt tak råkar ut för frostsprängning. Frostsprängning är en vanlig orsak till att takpannor spricker och går sönder. I värsta fall kan det leda till att vatten läcker in och orsakar fuktskador. Genom att utföra en algbehandling och en taktvätt av taket kommer livslängden att öka markant. Som en bonus får du ett rent och snyggt tak som ger ditt hus ett välvårdat och rent intryck som gör dina grannar avundsjuka. Totaltvätt erbjuder många olika tak och fasadbehandlingar som ökar livslängden på ditt hem.

Takmålning

Ett annat sätt att skydda ditt tak är att utföra en takmålning. En takmålning gör att ditt tak blir som nytt igen och färgens egenskaper ger ett bra skydd för ditt tak under en lång tid framöver. Innan en takmålning görs behöver taket besiktigas för att göra en översikt av papp, bärläkt och pannornas skick. En takmålning börjar med att taket noggrant rengörs och att eventuellt trasiga pannor byts ut. Rengöringen är en viktig del då den ser till att färgen fäster ordentligt och att det inte blir några ojämnheter i färgen. Efter rengöringen är det ett utmärkt tillfälle att ge taket en algbehandling som tränger ner i takpannorna och rengör, samt ger ett skydd mot att det uppstår mossa och alger igen.

En takmålning ger ditt tak en långvarigt skydd som håller ditt tak snyggt och problemfritt under flera år framöver.

Fasadtvätt

Utöver taket finns det fler ställen som behöver underhåll i form av rengöring. Att tvätta fasaden kommer ge ditt hus en rent och välvårdat intryck samtidigt som livslängden ökar. Genom att öka livslängden slipper du många dyra reparationer i fasaden, vilket håller kostnaderna nere i längden. Fasadtvätt görs även som en förberedelse inför en husmålning. Detta är en viktigt del som gör resultatet av målningen ännu bättre.