LOADING

Type to search

Teknik

Mark Zuckerberg: Nej, vi säljer inte din information

Share

Många tror att Facebook säljer din information till annons företag men så är inte fallet. När Mark Zuckerberg skapade Facebook så hade han inte tanken att det skulle bli ett globalt företag. Tanken från början var bara att man ska kunna hitta människor som man kanske är släkt med och kunna hålla kontakten med vänner som du kanske inte träffar lika ofta.

Nu när Facebook har blivit så stort så behövs det såklart pengar för att kunna få det att gå runt. Och med tanken på att Facebook är gratis så måste dom ju få in pengar på något annat sätt. Och deras sätt att få in pengar är att ha annonser. Folk har upprepade gånger sagt att dom inte vill se massa irrelevant annonser och därför använder dom en teknik som ser vilka sidor du är inne på och sätter annonser baserat på dom.

Mark Zuckerberg säger att han kan förstå att folk blir misstänksamma ifall dom säljer användares information för dom inte vet hur annonserna fungerar. Istället så har dom en väldigt bra säkerhet för att användares information inte ska komma ut och hamna i fel händer.

Leave a Comment