LOADING

Type to search

Hus & Hem

Olika varianter av EV laddningsstationer för elbilar

Share

Det finns flera olika varianter av EV laddningsstationer för elbilar. Det skiljer sig mellan modellerna för laddningsstationer typ 1 och laddningsstationer typ 2. Det krävs därmed även olika typer av laddningskablar för elbilar Typ 1 och Typ 2. Med olika typer av laddningskablar till elbil så kan det i många fall krävas en adapter för laddningskabeln till elbilen.

Framförallt om du reser mycket och behöver ladda längst vägen. Det är väldigt viktigt att veta vilken som är rätt för att ladda din bil hemma. När du väljer en effektiv laddningsstation så ska den kunna snabbladda din bil. Detta kräver oftast att du ser över ditt elsystem samt ser över så att det klarar det ökade effektuttaget.

Laddningsstation Typ 1 så du kan ladda elbilen hemma

Laddningsstation av typ 1 är den vanligaste typen av laddningsstation och den fungerar med de flesta elbilar på marknaden. Om du är osäker på vilken typ av laddningsstation du ska skaffa är chansen stor att en typ 1 station fungerar för dig.

Laddningsstation Typ 2 för din elbilsladdning

Laddningsstation av typ 2 även känd är mindre vanlig än typ 1 laddningsstationen. Den här typen av laddare används främst i Europa, men den blir alltmer populär även i USA. Om du har en elbil som tillverkats i Europa. Alternativt om du planerar att resa runt om i Europa med din elbil, då behöver du förmodligen ta med dig både laddningskablar för typ 1 och typ 2.

Adapter Chademo för Tesla

Chademoladdaren för Tesla är ett snabbladdningssystem som kan ladda en elbil på minuter istället för timmar. Den här typen av laddare används främst i Japan, men börjar bli mer populär även i andra länder. Om du har en elbil som behöver laddas snabbt är en Chademo laddare vad du behöver. Det finns flera olika typer av elbilsladdare, och det är viktigt att veta vilken som är rätt för din bil. Det finns även olika typer av laddkablar med kontrollbox som passar din elbilsladdning.