LOADING

Type to search

Hus & Hem

Renovera huset med verktyg av bästa kvalitét

Share

Några av de viktigaste verktygen som varje husägare bör ha i sitt verktygsbälte är en hammare, skruvmejslar och måttband. Utöver detta så kommer du garanterat behöva även tvingar och ett bra vattenpass. Om du dessutom investerar i högkvalitativa elverktyg och batteriverktyg av högsta kvalitét från exempelvis Milwaukee. På så sätt kommer du kunna renovera under hela dagen utan större avbrott, komplettera alltid en batteridriven maskin med en extra uppsättning av batterier det kommer du ha glädje av länge.

Ska du sammanfoga olika trädetaljer med pluggar så kommer du ha stor glädje av en pocket hole jig som du kan hitta hos exempelvis fabrikatet Kreg som även har många andra bra frästillbehör för dig som skapar egen inredning.

Fokusera både på rätt handverktyg som på den elektriska motsvarigheten

Innan du påbörjar ett projekt för att förbättra hemmet är det viktigt att ha rätt handverktyg i övrigt. Du kanske har köpt in allt virke och ska påbörja altanrenoveringen, men vad behövs egentligen för verktyg. Det kan vara lätt att underskatta traditionella verktyg som hammare, vattenpass, tvingar och ett bra set med vanliga skruvmejslar och en bra polygrip. Du kanske alltid undrat hur du ska använda en snörslå på bästa sätt och det kan komma väl tillpass när du ska markera upp en rät linje över altandäcket eller markstenen.

Fokuset brukar ofta vara på elverktygen som krävs och vid fasadrenoveringar så är en kapsåg väldigt avgörande men det kan även vara till fördel med en bra bandsåg, som du kan använda senare till hobbyarbeten. Införskaffar du ett fräsbord så kommer du kunna skapa fler detaljer själv om du renoverar på ett äldre hus. Ett tips med all typ av renovering och hobbyverksamhet är att alltid ha en lösning som fungerar utan eldrift eller annat, det är aldrig fel att ha lite bra handverktyg till hands som får plats i snickarbyxan eller verktygsbältet.

Är det en renovering som handlar mycket om att ersätta vissa plankor och läkter så kommer det vara bra med det där längre vattenpasset, rätt typ av hammare och såg men även ett par eller fler sågbockar. Behöver du mer inspiration så finns det kompletta verktygsaffärer på nätet som exempelvis handymantools.se.