LOADING

Type to search

Sport

Travsporten i Sverige

Share

Älskar du att tillbringa tid utomhus och att umgås med djur? Om så är fallet kan hästar vara den perfekta hobbyn för dig! Det finns många olika typer av ridsport, bland annat hoppning, dressyr och terräng. I det här blogginlägget kommer vi dock att fokusera på travsport. Travsporten är en populär sport i Sverige, och den ökar snabbt i popularitet även i andra delar av världen. Vad är då travsport? Och vilken travutrustning behöver man för att delta?

Trav är en typ av hästkapplöpning där hästarna travar runt en bana i höga hastigheter. Kusken sitter i en sulky, en tvåhjulig vagn, och styr hästen med tyglar. Travtävlingar hålls vanligtvis på distanser på mellan 800 och 1600 meter. I Sverige är travsporten en av de mest populära åskådarsporterna, med cirka 500 000 personer som deltar i tävlingar varje år.

Så hur kommer man igång med travsporten? Om du vill tävla med din egen häst måste du köpa eller hyra ett lämpligt djur. Du måste också köpa eller hyra en sulky och annan utrustning, t.ex. hästskor och tävlingssele. Om du inte vill tävla kan du ändå gå på travtävlingar som åskådare. Många tycker om att satsa på utgången av loppen, och det finns ofta mat- och dryckesstånd på tävlingsbanorna.

Oavsett om du är intresserad av att tävla eller bara titta på är travlopp ett utmärkt sätt att tillbringa tid utomhus och uppleva hästkapplöpningens upprymdhet. Så varför inte ge det ett försök? Du kanske bara blir förälskad i denna spännande sport!