LOADING

Type to search

Mode Natur Sverige

Samisk design och hantverk

Share

Sameslöjd, även känt som duodji är en väldigt viktig del av samisk tradition. Duodji är den slöjd och konsthantverk som tillverkas av samer som utgår ifrån samiskt formtänkande, samiska mönster och färger. De traditionella färgerna är grön, röd, gul och blå. Vid duodji används traditionellt material från naturen och renar.

Made in Jukkas

Hos Made in Jukkas hittar ni handsydda samiska hantverk av högsta kvalitet. Här hittar nu tennarmband och handsydda väskor gjorda på traditionellt vis av vadmal, renskinn och olika återbrukade material som exempelvis denim. Tennarmband är det ultimata smycket gjort i renskinn med en knapp av renhorn. Hos Made in Jukkas finns det ett stort utbud av tennarmband och väskor med samisk design i toppklass. Väskorna hos Made in Jukkas finns i många olika utförande och designer som exempelvis handväskor, axelremsväskor, necessär och kaffepåsar. Produkterna sys främst efter traditionella mönster och designer, men även egna.

Duodji-märket

Duodji-märket är ett märke som används inom sameslöjd för att urskilja äkta duodji från plagiat. Det här märket delas endast ut till äkta samiska hantverkare. Made in Jukkas innehar såklart duodji-märket då de tillverkar äkta samiska hantverk av högsta kvalitet.

Leave a Comment