LOADING

Type to search

Företagande

Tips på profilerade pepparkakor

Share

Det är snart första advent och julen nalkas och vad passar inte bättre än profilerade pepparkakor som fredagsfika på företaget? Pepparkakor klassas som en småkaka som är smaksatta med kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlikor. Pepparkakor äts året om men är särskilt populära kring jul.

Företaget Pepparkakan erbjuder profilerade pepparkakor där man som företag kan göra en beställning på pepparkakor med sitt eget tryck och logotyp. Detta är något som uppskattas av anställda på företag men också bland kunder.

Pepparkakans historia

Det intressanta med pepparkakan och dess historia var att den åts året om och oftast inom medicinskt syfte där soldater kunde ha med sig pepparkakor som nödproviant i krig. Det var inte förrän på 1800-talet som pepparkakan blev en symbol för jul och därmed förknippad med julen. Detta på grund av att det blev allt mer tillgängligt att köpa både socker och mjöl för allmänheten och när det väl blev dags för storbaket vid jul så blev pepparkakan en favorit. När vi tänker på pepparkakor så tänker vi på dem runda eller hjärtformade pepparkakorna men pepparkaksformens historia hade djupare symbolik. Till en början formades pepparkakor som träd, grisar, änglar och såklart hjärtan. Hjärtat var en symbol för kärlek medans grisarna representerade livets välfärd och änglarna stod för godhet.