LOADING

Type to search

Företagande Sverige

Tjäna pengar till klassen genom att sälja kakor

Share

När man går i grundskolan är det vanligt att man sparar ihop en klasskassa som man i slutet av grundskolan gör en klassresa tillsammans med alla kamrater i klassen. Detta är något som många har ett starkt minne av från grundskolan men det varierar väldigt mycket vad för typ av resa man gör. Det beror sig på hur stor klassresa man har.

Hur tjänar man pengar till en klassresa?

Det finns lite olika sätt att tjäna pengar till en klassresa, bland annat så kan man arrangera framträdande, det kan vara någon form av underhållning eller någon pjäs. Under arrangemanget kan man sälja kaffe och fika som bidrar till klasskassan. Det som dem flesta gör är att sälja populära sportkläder som t.ex. Newbody eller genom att sälja kakor. Vi tror på att sälja kakor till klassen är det bästa alternativet för det är något som alla har och det är lättsålt.

Hur går det till när man säljer kakor till klassen?

Kakmonstret kan du tjäna pengar till klassen genom att sälja egendesignade kakburkar. Du väljer namnet på klassen och även en hälsning eller budskap som ska stå på burken. Sen får du även välja innehållet i burken, du kan se dem olika kakorna som går att välja på under produkter. Det måste finnas en kontaktperson som är myndig, oftast är det klassläraren eller en annan myndig person. De kakor som går att få i kakburkarna är pralinkakor, vaniljdrömmar, chokladkakor och kardemummaskorpor (som dessutom är fria från palmolja).