LOADING

Type to search

Sverige Väder

Grilla under vintern

Share

Hösten är nu över sedan några veckor tillbaka och såklart saknar man den där goda grillade maten på sommaren. Bara för att sommaren och hösten är över betyder det inte att man behöver sluta grilla, utan det fungerar utmärkt att grilla på vintern så länge det är vissa saker man tänker på.

  • När du ska grilla på vinter är det smart att ha grillen på ett ställe med tak och vindskydd så att du slipper den kalla blåsten och snön.
  • Om du har en kolgrill så kommer det att behövas lite mer kol än vanligt för att komma upp i rätt temperatur. Räkna även med att det tar längre tid för grillen att bli varm i kylan och därför bör du tända grillen lite tidigare än vanligt.
  • Du ska även tänka på att hålla locket stängt då varje gång du öppnar släpps värmen ut. Ventilerna bör däremot vara öppna som vanligt.
  • Se även till att du har grillbriketter/grillkol i lager hemma då det kan vara aningen svårare att få tag på under vintern, samt att det under sommaren brukar vara kampanjer på grillkol så att du sparar en slant.

Att grilla på vintern blir precis lika gott som på sommaren så länge du följer dessa punkter. Det blir även en helt annan känsla när du grillar tillsammans med familj och vänner, då alla samlas omkring grillen för att ta del av värmen det sprider i vinterkylan. Hos Grillkung hittar ni de flesta typer av grillar. Här finner ni gasolgrillar, kolgrillar, kamadogrillar, elgrillar, gasolvärmare, pizzaugnar och mycket mer. 

Leave a Comment