LOADING

Type to search

Hälsa Natur Nöje Sverige Utbildning

Lär dig kitesurfa på Öland

Share

Kitesurfing är en vinddriven vattensport där du med hjälp av en drake och bräda åker på vattnet. Kitesurfing utnyttjar vindkraften genom den stora draken som är av en fallskärms-typ för att kunna driva en över vattnet på en kiteboard, liknande en wakeboard.

Även om namnet inkluderar surfing, behöver kitesurfing på Öland inte vågor, vinden är den enda kraften som behövs för att driva dig. Med det stora utbudet av förhållanden att kitesurfa på kommer du oavsett om du surfar i vågorna, går för stora hopp, tar ut en GPS för ett hastighetsrekord, lär dig ett helt nytt freestyle-trick eller bara köra ett vanligt äventyr kitesurfing blir det aldrig tråkigt eller upprepande.

Drakarna med uppblåsbara rör används för att skapa drag från vinden. De uppblåsbara delarna av drakarna hjälper också till att hålla formen och får även draken att flyta från vattnet.

Kitesurfing har många fördelar hälsomässigt när du använder hela kroppen, dina ben används för att kontrollera brädan och skjuta mot drakens kraft medan din överkropp, särskilt din mage och armar används för att hålla fast i draken och hålla din balans. En sele används när du har kommit i vattnet som tar all kraften i draken så att vem som helst kan lära sig och ha roligt i timmar utan att bli trött.

En annan fördel för kitesurfing över många andra vattensporter är den enkla transporten av utrustningen, även de största drakarna packar upp för att passa i en ryggsäck och brädorna är också relativt små.

Kitekurs Öland får ni utbildning och instruktioner i hur kitesurfing går till och ni får även lära er allt ni behöver kunna när det gäller säkerhet ute på vattnet.

Leave a Comment