LOADING

Type to search

Teknik

Skimsafe – Håll dig skyddad mot trådlös skimming – Ingen bluff

Share

Det många inte vet är att dessa kort är väldigt känsliga för trådlös skimming. Allt som bedragaren behöver är en trådlös kortläsare eller en mobiltelefonapp för att stjäla dina kortuppgifter. Det är inte svårare än så.

En trådlös skimming går till på följande sätt: Man håller helt enkelt en trådlös kortläsare eller mobiltelefon mot någons kläder eller väska där plånboken ligger. Det går på ett ögonblick utan att förövaren behöver sticka ner handen i fickan eller väskan. Att stjäla någons kortuppgifter är inte något svårt, utan det är väldigt enkelt. Via trådlös skimming kommer förövaren åt ditt kortnummer och utgångsdatum. Den tresiffriga CVV-koden på baksidan av kortet kommer de däremot inte åt, men det är väldigt många e-handlare som inte kräver den här koden för att genomföra ett köp. 

Hur kan jag skydda mig mot trådlös skimming?

De trådlösa korten är mycket smidiga när det gäller att betala i butiker, bussar och på restauranger. Men ifall man vill eliminera risken att bli trådlöst skimmad kan man köpa en metallplånbok och förvara korten i den.

En annan lösning på problemet är att skaffa sig ett SkimSafe-kort som skyddar dig mot skimming genom att skicka ut störningar när någon försöker skimma dig. Då kan du fortfarande ha kvar den smidiga trådlösa funktionen på ditt bankkort. 

Var kan jag få tag på SkimSafe-kortet?

Skimsafe-kortet finner du hos de auktoriserade återförsäljarna Media Markt, Clas Ohlson eller på https://skimsafe.se.

Leave a Comment