LOADING

Type to search

Ekonomi Företagande Sverige

Linus Lönnroth

Share

Linus Lönnroth säger att han vare sig är överdrivet intelligent eller överdrivet lärd, men att han har en förmåga att kunna fokusera på en och samma uppgift under väldigt långa perioder utan att bryta koncentrationen, -då blir saker och ting gjorda, säger Linus Lönnroth.

Efter tio i Oslo som derivatchef på Oslobörsen, sex år inom kapitalförvaltning samt några år som finanschef inom Fintechindustrien, lämnade Linus Lönnroth ekorrhjulet som tjänsteman inom finansvärlden för att bli konsult i egen regi. Idag driver Linus Lönnroth vinimportfirman Löddrig Häst, han är även delägare i ett fastighetsbolag, han konsultar inom affärsutveckling och Investor relations samt tar kortare CFO-uppdrag. ”Jag har ju inte lämnat Fintech, säger Linus, jag arbetar för tillfället med två bolag inom elektroniska betallösningar och skriver pressreleaser för ett tredje bolag som sysslar med apputveckling”. Det senaste året har det varit mycket fokus på Vinfirman, som han driver tillsammans med sin bror. De importerar hantverksviner från Italien, Tyskland och Frankrike som levereras till bättre restauranger i Göteborg och Stockholm.

Från kontoret i Örgryte leder Linus Lönnroth sina olika projekt så snart barnen har gått till skolan och hustrun Cecilia har åkt till sitt arbete i Oljehamnen. Idag bygger Linus investeringskalkyler till ett fastighetsprojekt i Skåne och skriver samtidigt ett investerarmemorandum till ett Fintechbolag.

Leave a Comment