LOADING

Type to search

Företagande Teknik

Prius elhybridsbilen bäst i klass

Share

I en elbil och elhybridbils är batteriet en av de viktigaste sakerna du kan ha i bilen. Men hur dyrt är det att byta det och hur länge håller batteriet faktiskt? Det är faktiskt mycket längre än vad många tror.

Det har visats sig att batterierna som en Prius har, lever väldigt länge och har då också gett erbjudande till ägarna som har en till 10 års garanti.

1997 lanserade Toyota den första Priusen på den japanska marknaden och tre år senare började Prius säljas i Europa. Toyota hade inte nöjt sig med förbättringar av förbränningsmotorn för att försöka sänka bilarnas utsläpp. Så Toyota gjorde framsteg inom batteriforskning och som till slut gjorde det möjligt att ta fram bilen som idag heter Prius. Det har visats att förbränningsmotor är avstängd 70 procent av körningstiden i stadstrafik och ca 50 procent i genomsnitt.

Tidningen Consumer reports gjorde ett test då de tog en äldre andra generationens Prius som har gått ca 322 000 kilometer i sina dagar och en ny andra generationens Prius och se hur mycket kraft den har tappat. Den gamla kom upp i 60 mph (ca 100km/h) på 11.3 sekunder och den nya på 10.5 sekunder och då en de flesta förare inte skulle känna så skillnad. Skillnaden i bränsleförbrukning var inte heller stor då den nya Priusen åkte 15.57 kilometer per liter och den gamla 14,85 kilometer per liter. I maj 2018 så kröntes Prius Hybrid till världens mest effektiva icke laddbara bil av organisationen Automotive Science.

Prius har 8 olika modeler av Priusen då två av dem är laddningsbara och har lite större batteri.

Toyota är fortfarande inte nöjda och siktar ännu mer mot framtiden och hoppas på att göra nollutsläpp av CO2 på alla anläggningar år 2050 genom att använda förnyelsebar energi.

Tags:

Leave a Comment