LOADING

Type to search

Ekonomi Företagande

Sälj dina fakturor och öka ditt företags likviditet

Share

Att sälja sina fakturor till ett factoringbolag kan vara ett smart och smidigt sätt att få pengarna direkt. Att sälja fakturor blir allt vanligare inom branscher med långa projektcykler och stora utgifter i början och under projektets gång. Det är inte helt ovanligt att kredittider kan vara upp till 90 dagar, vilket är en väldigt lång tid innan ni får betalt.

Factoringgruppen är ett familjeägt factoringbolag som köper dina fakturor och ger snabba utbetalningar oftast inom någon timma. De sköter administrationen, påminnelser och bevakningen av fakturan så att du som en upptagen företagare kan lägga din tid på att driva ditt företag framåt. Dina kunder är det viktigaste du har och Factoringgruppen behandlar dem med respekt och vänlighet för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Hur går det till?

Hur går det till när du säljer dina fakturor? Det börjar med att du tecknar ett avtal med Factoringgruppen som reglerar den procentsats som dras från fakturans belopp. Factoringgruppen har inga kostnader för uppstart. Därefter får du välja ut de fakturor du vill sälja. Hos Factoringgruppen finns det inget minimibelopp eller minsta antal fakturor du måste sälja, vilket gör dem väldigt flexibla när det gäller fakturaköp. När detta är gjort är nästa steg att Factoringgruppen skickar ut fakturan till din kund. På fakturan framgår det väldigt tydligt att fakturan är överlåten till Factoringgruppen och vilket bankgiro som ska användas vid betalning. Efter du har sålt en faktura kan du logga in på din sida där du kan se vilka som betalat samt de påminnelser som skickats ut.

Leave a Comment